Så väljer du rätt bräda

För att din paddling ska bli så effektiv och njutbar som möjligt finns det en del saker du behöver tänka på inför brädköpet. Det viktigaste är din kroppskonstitution, med andra ord:

  1. Din längd.
  2. Din vikt.
  3. Hur du är byggd.

Allt det här påverkar valet av bräda, som längden och bredden och vilken volym den ska ha i vattnet. Om du ska köpa en ny race- eller touringbräda eller en begagnad beror på om du vill använda den till motion eller tävling. Vi hjälper gärna till och ger råd för att du ska hitta rätt.

Teknisk stående paddling är en tuff och utmanande sport men kan utövas av de flesta. Om du aldrig har provat att paddla tidigare rekommenderar vi att du först är med på en av våra clinics och får testa dig fram under handledning av våra erfarna instruktörer. Då lär du dig rätt teknik och kan börja bygga upp din balansförmåga och dina muskler. Vi vill alltid ge dig rätt förutsättningar och upplevelse från början för att du ska få ut maximalt av din träning. Vi vet att med rätt inställning, utrustning och instruktion kommer du att bli en av oss!

Om du är van paddlare vill du kanske utmana dig mer och utveckla din teknik. Anmäl dig då till personlig träning eller en clinic för elitidrottare. Instruktörerna ser till att du får utmanas ordentligt och ta din träning till nästa nivå. Läs mer här.