Så väljer du rätt bräda

För att din paddling ska bli så effektiv och njutbar som möjligt finns det en del saker du behöver tänka på inför brädköpet. Det viktigaste är din kroppskonstitution, med andra ord:

  1. Din längd.
  2. Din vikt.
  3. Hur du är byggd.

Allt det här påverkar valet av bräda, som längden och bredden och vilken volym den ska ha i vattnet. Om du ska köpa en ny race- eller touringbräda eller en begagnad beror på om du vill använda den till motion eller tävling. Vi hjälper gärna till och ger råd för att du ska hitta rätt.

Introduktion elit

Vår introduktion är till för dig som är vältränad och aktiv utövare av andra träningsformer, som till exempel längdskidåkning och triathlon. Under en halvdag kombinerar vi teori med teknik och träningsövningar på vatten i grupper på 8-12 personer. Vi står för all utrustning och paddeldräkter vid behov.

Personlig teknikträning

Vi erbjuder personlig träning till dig som har erfarenhet av stående paddling och vill utveckla din teknik, till exempel genom ökad max- och medelhastighet, vändningar, starter eller energibesparande och skadefri paddling. Träningen sker i grupper om max två personer. Ta med egen utrustning eller testa något nytt ur vårt sortiment.

Introduktion

Denna introduktion är för dig som har liten eller ingen erfarenhet av stående paddling. Vi låter dig prova på att paddla en race-/träningsbräda för att uppleva känslan av att glida fram på vattnet. I introduktionen ingår grundläggande säkerhet, brädhantering och paddelteknik. Bräda, paddel, fångrem, flytväst och paddeldräkt ingår.

TeamSUP

Förmodligen en av de allra roligaste och mest krävande utmaningarna för teambuildning på marknaden. En ny aktivitet med obegränsade möjligheter! Finns det förutsättningar för aktiviteten i er närhet kommer vi gärna, om inte är ni välkomna till oss.
Mer information om denna aktivitet finns längre ned på sidan.

Teknikanalys på distans

Vi kan även hjälpa dig utveckla tekniken på distans. Med vårt unika analysprogram behöver du bara maila oss en filmsekvens tillsammans med info om hur lång sträcka du körde och hur lång tid det tog. Vi analyserar materialet och kommer med tips och råd för hur du ska utveckla din teknik.

Teknikanalys med video­upptagning

Med hjälp av vår avancerade GPS- och videoanalysutrustning kan du få din paddling utvärderad i vår anpassade testbana. Utifrån materialet gör vi en komplett analys. Använd din egen utrustning eller testa utrustning från oss som vi väljer ut efter dina unika förutsättningar.

Personligt träningsprogram

Vi kan lägga upp ett personligt träningsprogram för dig så du kan maxa din träning på egen hand. Oavsett om du är nybörjare eller befinner dig på avancerad eller elitnivå ser vi till att du utmanas och får utvecklas till en ännu bättre paddlare.

Kontakta oss på training@crosswater.se och berätta vad du är intresserad av. Vi återkommer med kostnadsförslag och förslag på datum och tider.

TeamSUP

Förmodligen en av de allra roligaste och mest krävande utmaningarna för teambuildning på marknaden. En ny aktivitet med obegränsade möjligheter!

Utmana er själva i en helt ny aktivitet där förmågan att samarbeta är avgörande. Lär er paddla tillsammans eller tävla mot varandra!
Här krävs optimal samverkan, ledarskap och samordning av individuella förmågor för att lyckas ta er runt banan eller komma först i mål.
Funktionsnedsättning är inget hinder!

Varje bräda kan paddlas av 4-8 personer på samma gång och vi anordnar allt från gemensamma turpaddlingar till stafetter för just er grupp.
Aktiviteten genomförs sommar som vinter så enda hindret skulle vara om isen har lagt sig.

Tidsåtgång, cirka 2 timmar.

Skicka er förfrågan till info@crosswater.se i vilken ni anger tidpunkt för när det passar er och hur många ni är.
Vi återkommer med en bekräftelse, kostnadsförslag och förslag på vart aktiviteten bäst kan genomföras. Vi kommer naturligtvis till er stad. Finns det inte förutsättningar hos er är ni mycket välkomna till oss i Varberg.