Så väljer du rätt bräda

För att din paddling ska bli så effektiv och njutbar som möjligt finns det en del saker du behöver tänka på inför brädköpet. Det viktigaste är din kroppskonstitution, med andra ord:

  1. Din längd.
  2. Din vikt.
  3. Hur du är byggd.

Allt det här påverkar valet av bräda, som längden och bredden och vilken volym den ska ha i vattnet. Om du ska köpa en ny race- eller touringbräda eller en begagnad beror på om du vill använda den till motion eller tävling. Vi hjälper gärna till och ger råd för att du ska hitta rätt.

Reparation

Brädorna är relativt hållbara men ibland är olyckan framme och det kan uppstå tryck- och slagskador, till exempel om man tappar brädan vid i- eller urlastning. Ett annat vanligt problem är att fenan eller fenboxen får sig en törn. Vi fixar skadorna och gör din bräda redo igen.

Priser

Reparation av bräda – från 650 kr
Reparation av paddel – från 300 kr
Anpassning av egen paddel t.ex. paddellängd – 500 kr

Service

Har din bräda varit flitigt använd är det kanske dags för en omlackering för att få den till ursprungsskick? Eller känner du att du vill ha en stabilare bräda som håller riktningen bättre? Vi hjälper dig.

Priser

Omlackering hel bräda – från 2 000 kr

Installation av ProBox fin system (Twins) och Anterior Ventral Sup fin (AVS) – Kontakta oss för kostnadsförslag.

AVS är en styrfena som monteras framför din ståposition och Twins är två fenor som monteras på sidorna om den bakre fenboxen. De gör brädan mycket stabilare och gör att den håller riktningen bättre utan att försämra styr- och svängförmågan.

Race prep.

Det här är för dig som vill ha utrustning i toppskick och få ut maximalt glid från varje paddeltag. I raceprepareringen anpassar vi bräda, paddel, fena och leash för att du ska få ut det mesta på vattnet vid både träning och tävling. Ett måste om du vill tävla med de bästa förutsättningarna.

Priser

Bräda + Paddel 1200 kr
Inkluderar slipning, speed-coating och polering. Håller hela säsongen.

Speed-coating 395 kr
474 ml