GRUPPTRÄNING

På flera av våra verksamhetsorter erbjuder vi gruppträning.

SUP är av Skatteverket en godkänd aktivitet för vilken du kan använda ditt friskvårdsbidrag!

Träningen är för alla oavsett kapacitet och ålder men kanske primärt för dig som har paddlat lite tidigare och vill komma vidare i din utveckling genom strukturerad träning med inriktning mot motionslopp/tävling.

Vi fokuserar på allt som bidrar till att göra paddlingen så stimulerande och effektiv som möjligt utifrån våra individuella förutsättningar och behov. Målet här är att förbättra vår paddelteknik parallellt med vår fysiska kapacitet och därigenom förmågan att paddla snabbare i alla väderförhållanden.

Vi kommer att variera träning i alla intensitetszoner och paddelfrekvenser med styrke- och stabilitetsövningar samt specifika tävlingsmoment. Övningarna kommer genomföras både på land och vattnet. För att du ska kunna se och följa din utveckling kommer vi också att genomföra individuella analyser och tester med både video och andra mätinstrument.

Områden som vi specifikt jobbar med är bland aannat anpassad utrustning, brädkontroll, paddelteknik, styrning, trimning, vändningar, paddelväxlar, drafting, passering, downwind, vågridning, träningsupplägg, tävlingsstrategi med mera.

Ingen utrustning?
Allt du behöver kan du hyra av oss inklusive vattentät paddeldräkt om det skulle behövas. Egen handduk och förstärkningsplagg kan rekommenderas.