UTRUSTNING

SUP – Stand Up Paddling har generellt en snabb tillväxt i världen och teknisk ståpaddling i synnerhet i Norden. Med detta kommer naturligtvis ett växande utbud av produkter. Sporten har en stor bredd med alltifrån paddling i lugna platta vatten, i krabb sjö längs våra kuster till paddling med inslag av surf. Som i så många andra sporter finns det inte en typ av utrustning som passar alla dessa olika förutsättningar. Visst blir det en utmaning att hitta det som passar just dig bäst med avseende på dina förutsättningar och vad du vill med ditt paddlande?

Det är här vi kan hjälpa dig så att du får den utrustning du behöver för att du ska få ut mesta möjliga av din investering.
När du köper av oss är vi med dig hela vägen ifrån dina första funderingar tills det att du kommit ut på vattnet och lärt dig hantera utrustningen du köpt. Denna process innehåller till exempel

  • att du kan få prova olika typer av utrustning
  • vi utgår ifrån dina fysiska förutsättningar och kroppskonstitution när vi föreslår utrustning
  • vi kan anpassa utrustningen så att de passar dig och din paddling till 100 procent

Vi håller ständigt koll på vad som händer på marknaden och är även del i att utveckla den.
Med vår mångåriga erfarenhet inom SUP och surf vågar vi påstå att vi vet vad som gör en bra bräda eller paddel. Kopplar vi sedan ihop detta med vår kunskap om effektiva paddlingstekniker så har vi ett vinnande koncept!

Vi är leverantörsoberoende för att du ska kunna få det som passar dig bäst. Samtidigt har vi haft förmånen och nöjet att samarbeta med Kona boards i framtagandet av deras SUP-brädor avsedda för träning. Detta är något vi är mycket stolta över då brädorna har en mycket god stabilitet i förhållande till deras bredd. Bredd är något som mycket påverkar paddelergonomien. Ju smalare desto bättre förutsättning för god ergonomi och därmed mindre risk för belastningsskador.

För att kunna paddla året om behövs utrustning såsom paddeldräkt, våtdräkt, skor, handskar med mera. Även här hjälper vi dig med bra val så att du kan känna dig bekväm även när temperaturen sjunker i luft och vatten. Paddling under den kallare delen av året är minst lika härlig och upplevelserik.

För närvarande har vi lagt vår webb-shop på is. Men den återkommer, i alla fall med ett utbud av kringutrustning.
Vi tror på på en långsiktig relation och att både du och vi tjänar på att ha en dialog kring vilken bräda och paddel du bör investera i för att det ska bli riktigt bra.
I vårt showroom hittar du de produkter vi har till försäljning, både nytt och begagnat.