VI ÄR CROSSWATER

Magnus Lindstedt

Elittränare/coach/analytiker och rådgivareMagnus är åttafaldig svensk mästare i Stående paddling och även huvudtränare för den fyrfaldige världsmästaren Casper Steinfath. Han är även ansvarig för elitutvecklingen av Stående paddling hos Svenska Kanotförbundet och anlitas regelbundet av landslag och elitidrottare världen över. Magnus har i över 30 år studerat och arbetat med människans prestationsförmåga på både individ och organisationsnivå, där han arbetat som rådgivare åt både idrotts-, näringslivs- och samhällsorganisationer. Förutom klättring, vågsurfing och fridykning består Magnus fritid till största del av ett flertal förtroendeuppdrag för olika idrottsförbund.

Magnus har även mångårig erfarenhet av produkt- och konceptutveckling. Han är bland annat grundaren till koncepten Postural Medvetenhet och (e)motion. Magnus ansvarar också för den svenska sektionen i ett globalt nätverk som verkar för det humanitära ledarskapet.

Ort: Varberg

Ulrik Kursten

Instruktör och board shaper

I Crosswater jobbar Ulrik som instruktör med fokus på SUP-surfing.
Ulrik har också lång erfarenhet av service och reparation av alla typer surfbrädor, prototypframtagning och custom-tillverkning av paddelbrädor.

Han började med stående paddling 2009 och är utbildad SUP-instruktör och har en idrottsbakgrund med gymnastik, alpin skidåkning och vågsurfing.
Har tidigare varit verksam inom hotell/restaurang och fritidssektorn barn och ungdom.

Ort: Varberg

Henrik Friberg

Instruktör

Henrik har utövat stående paddling sedan 2010 och är Crosswaters specialist på fenor till racebrädor. Han är pedagogen som haft fem klasser med i Vi i femman varav en vunnit den TV-sända riksfinalen 2015. Hans pedagogiska kunnandet är något som vi använder när vi tar fram våra utbildningar.

Förutom återkommande löpturer på Ölands Alvar är Henrik även avancerad i Tae Kwon Do och ett förflutet inom Thaiboxning och boxning. Henrik framhåller gärna att han aldrig ägt en allroundbräda.

Ort: Färjestaden/Kalmar

Jörgen Abrahamsson

Instruktör och verksamhetsutvecklare

Jörgen är instruktör med fokus på plattvattenpaddling och öppet hav. Han tog sina första paddeltag stående på en bräda 2013. Sedan dess har mängden stående paddling konstant ökat. 2017 gjorde Jörgen debut i Svenska SUP Race Serien, SSRS. Samma år startade han Karlskrona SUP-festival som redan första året blev en succé.

Jörgen håller fortfarande i löpningen som tillsammans med yoga och styrketräning ger ett bra komplement till den stående paddlingen som träning. Med över 20 år i IT-branschen och erfarenhet ifrån produktutveckling tillför han mycket kunnande till verksamheten.

Ort: Karlskrona