Segla

Segling är en rolig aktivitet att hålla på med under de månader då vattnet är öppet på sjöarna. Man kan även segla på havet, men det är kanske inte precis lika trevligt Allra bäst är det när det är som varmast på sommaren. Ta med dig fika och njut i solen ute på vattnet. Det brukar ofta kännas väldigt fridfullt och behagligt.

Nummer ett när man ska ut med båten är att ha flytvästar som är väl anpassade för era vikter. Om man inte har en flytväst som är godkänd för ens egen vikt så kommer du förmodligen inte bli så hjälpt av den när du väl hamnar i vattnet. Ett bra tips är att köpa kvalitetsflytvästar från exempelvis Baltic. Det har flytvästar i alla olika storlekar, till och med för hunden – alla ska vara säkra. Köper du flytvästarna online så behöver du inte heller åka iväg någonstans, utan kan sitta hemma och bara beställa hem.

Om du inte seglat tidigare så är det bäst att ha med någon som vet hur det ska gå till. Det är inte alls samma sak som att sätta sig i en motorbåt och bara köra iväg, utan det krävs större förkunskaper för att kunna manövrera båten på rätt sätt. Efter några lektioner med någon som kan så ska du de att det känns ännu roligare att vara ute och segla eftersom du vet hur du ska göra. Utnyttja tillfället och lyssna på det lugnande ljudet av vågor runt omkring dig, samtidigt som du har roligt med en vän.