Vad ska man egentligen hitta på i sommar? Det är det nog många som frågar sig just nu när lov och semestrar smyger sig allt närmare för varje dag. Många vill gärna ha någonting planerat redan innan man blir ledig, dels för att kunna beräkna ekonomin men också för att kunna se fram emot något. Just i år blir allt mycket svårare än vanligt med tanke på Covid, men det behöver inte förhindra den där semesterkänslan man vill komma åt.

En sak man kan göra är att åka på roadtrip genom Sverige. Detta kan man såklart göra med bil om man vill det, men ännu bättre är om man gör det med tåg. Det är så mycket bättre eftersom tågen släpper ut otroligt mycket mindre avgaser än bilarna, så då kan du både resa och vara miljövänlig samtidigt. Det är väldigt mysigt att åka nattåg, så det kanske kan bli en upplevelse i sig. Nattågen går över i princip hela Sverige, till och med över gränsen till Norge längst upp i norr så möjligheterna att ta sig långt är stora.

En annan sak man kan göra är att utforska ställen nära hemmet som man aldrig tidigare besökt. Det kan vara en lokal glassbar, en badstrand eller ett naturreservat. Det finns garanterat någonting nytt att uppleva precis runt hörnet om man bara vidgar vyerna. Ta vara på sommaren och utforska saker du inte provat innan!