Upptäck mer av Norden

När man försöker klura ut sitt nästa resmål är det ganska troligt att det första man längtar sig bort till är varmare breddgrader och långa flygturer. Men detta kan vara ganska kostsamt och inte heller särskilt miljövänligt. Det finns visserligen många platser i Europa som du kan upptäcka med tåg, men även Norden har mycket att ge och även fast våra grannländer ligger så nära oss, så är det fortfarande många svenskar som aldrig ens har besökt resten av Norden, vilket vi här vill råda bot på.

Finland – sjöarnas land

Du kan enkelt ta dig över till Finland med färja och sedan kan du med kommunal transport enkelt resa runt i landet. Finland har så mycket mer att erbjuda än sin populära bastukultur och fina spa. Ett besök till Finland ger dig mängder av fina naturupplevelser, det kallas ju inte sjöarnas land av ingen anledning som helst. Gillar du att vandra eller cykla i fin terräng så kommer du att älska Finland.

Island – sagor och god mat

Om det är någonting som Island är allra mest känt för så är det sin historia och sagor. Men detta är inte traditionella sagor som vi läser för våra barn. Isländska sagor handlar om invandringen och upptäckten av ön, släktfejder och kända vikingatåg. Utöver detta så uppskattas också Island för sin matkultur och här kan du testa på både det ena och det andra. Men en stor del av det isländska köket består av lamm, mjölkprodukter och fisk i olika former.