SUP – sommarens heting

SUP – stand up paddle – har blivit riktigt populärt bland många nu i sommarvärmen. Det är en aktivitet som kan uppskattas av hela familjen, samtidigt som det är nyttigt för kroppen och sinnet. En SUP är dessutom inte så svår att få med sig ut på utflykten till skillnad från en båt eller kanot. De kan å ena sidan kosta en del att köpa, men kommer å andra sidan vara en sak som hela familjen kan utnyttja och tycka om.

Med en SUP så tränar man många delar av kroppen som man har väldigt svårt för att träna på samma sätt på land. Man tränar t.ex. styrka och uthållighet väldigt effektivt tillsammans med balansen. Det är även mycket bra för att öva upp sin förmåga att koncentrera sig och sin kroppskontroll. Dessutom är det väldigt lätt att komma igång eftersom en SUP har så bra flytkraft och är mycket bredare än en vanlig surfbräda.

Om du i vanliga fall tycker om meditation så kommer du älska en SUP, för de har faktiskt många saker gemensamt. Det blir som meditation rent naturligt när man måste rikta allt sitt fokus på brädan, vattnet och sin kroppskontroll. Att då näst intill ljudlöst färdas fram genom naturen på en spegelblank sjö gör kroppen och sinnet lugna. Har du inte testat detta så är det verkligen hög tid, för det är en helt fantastisk upplevelse som man inte får missa. Köp en SUP och unna dig lite egentid!