Upptäck Sverige på vattnet

Att resa behöver inte innebära att du åker på en utlandssemester till ett land du aldrig har varit i innan. En resa är helt enkelt vad du själv vill att det ska vara. Ibland kan man bli positivt överraskad av att resa i sin egen stad eller land. I Sverige finns det många olika sätt att resa på – flyg, bil, tåg, cykel, kanot, båt, kajak, elscooter, och mycket mer. Något som de flesta inte har testat på är att resa i Sverige och ta sig fram på vattnet, alltså med båt, kajak eller kanot.

För att upptäcka Sverige på vattnet behöver du inte ha en egen båt. Du kan exempelvis paddla kajak längs med Göta Kanal och på så sätt uppleva både öst- och västkust i Sverige. Räkna dock med att det kommer ta ett tag i och med att det är en bit att ta sig. Men det bästa är att du kan göra stopp längs med vägen och ta in allt du ser. För att inte drabbas av fysiska hinder – såsom halsbränna, feber, förkylning, smärta eller stelhet – kan du gå in här och bunkra upp förrådet med olika hjälpmedel.

Skärgården

Sverige har en otroligt fin skärgård både på den västra och östra sidan. Därför är ett tips att åka båt i någon av kustens skärgårdar. Du kan åka runt bland öarna både i Östergötland, Stockholm och Göteborg. Eller också i någon helt annan skärgård om du vill det. Saken är den att du kommer uppleva platser som du annars aldrig hade gjort när du reser på vattnet. Kanske kommer du till och med få en helt annan bild av Sverige och fortsätta resa inom landet. Det gynnar inte bara dig, utan det gynnar även miljön.